Kiina on yllättävän lähellä

Lauantai 23.10.2010 klo 7:44


Oli virkistävää lukea hämeenkyröläisen taimitarhuri Sami Pihkoluoman ajatuksia kiinalaisista tuotteista (Maaseudun Tulevaisuus 22.10.10).

Pihkoluoma on haastattelun mukaan päätynyt tekemään yksittäisen ihmisen ratkaisun. Hän boikotoi ostopäätöksissään - jos mahdollista - Kiinasta tuotuja tuotteita. Näin, vaikka ne yleensä ovat markkinoiden halvimpia.

Syy boikottiin on se sama, jonka me kaikki olemme lukeneet ja kuulleet mediasta: Kiina käyttää tällä hetkellä luonnonvarojaan ja kansaansa ympäristöstä ja ihmisoikeuksista piittaamatta taloudellisen vaurastumisen hyväksi - eikä vauraus koidu kaikkien hyväksi.

Halpahallin farkkurekkiä penkaava kuluttaja viime kädessä päättää, miten luonnonvaroja käytetään ja ihmisarvoja kunnioitetaan eri puolilla maailmaa. Varsinkin silloin, kun kysymyksessä on ulkomaankaupasta elävä Kiina.

Eikä tuollainen yksittäisen ihmisen boikotti ole toimi kiinalaisia vastaan - vaan ahneutta vastaan. Maapallomme on yhteinen, ja ennen pitkää ahneuden jäljet on maksettava. Siinä asiassa olemme kaikki maksun puolella.

Avainsanat: Kiina, tuonti, ostoboikotti, kiinalaiset tuotteet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini