Roskapostin lähettäjä ajattelee minua

Perjantai 10.6.2011 klo 7:05


Pieniä sinisiä pillereitä. Kultakelloja jopa 60 prosentin alennuksella. Edullisia lainatarjouksia, joista minun ei kannata kieltäytyä. Pääosa tekstistä englanniksi, kuin mausteena joukossa jokunen sana huonoa suomea.

Roskapostiviestejä kertyy sähköpostiini päivän mittaan jonkin verran, kaikista suodattimista huolimatta. Siellä ne päätyvät Späm-otsikolla nimettyyn kansioon. Aika-ajoin tarkastan, ettei spämmin joukkoon ole eksynyt mitään tähdellistä. Jos ei ole, painan nappia ja tuhoan kansion sisällön.

Enkä tule ajatelleeksi, että samalla voin tuhota jonkun toisen ihmisen lähettämän tärkeän viestin. Ehkä se joku, joka näitä viestejä lähettää, on kauan harkittuaan päättänyt, että juuri minä tarvitsen kultaisen Rolexin. Että tarvitsen elämääni lisää pituutta ja kestoa, että minun pitäisi syödä pillereitä laajentaakseni muutakin kuin tajuntaani.

Ehkä - painaessani sitä delete-näppäintä - vien joltakulta kehitysmaan tietokonekansalaiselta hänen tämänpäiväisen riisikuppinsa. Hänen elantonsa voi riippua juuri siitä viestistä, jonka hän lähetti minulle, toivoen että avaisin sen.

Tämä vastuu on niin raskas kantaa. Kun en tiedä, pilaanko jonkun toisen elämän vain yhdellä näppäimen painalluksella.

Avainsanat: roskaposti, sininen pilleri, yhteydenpito


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini