Paperiton media - millainen tulevaisuus se on?

Lauantai 28.2.2009 klo 16.35


Viime viikolla mediassa julkaistiin tietoa useiden sanomalehtiyhtiöiden kärsimästä levikkien pienenemisestä. Perinteisten sanomalehtien lukemista syövät tilaajien rahanpuute ja netti.

Jäin miettimään, millainen on se maailmankuva, joka paperittomassa ja lehdettömässä maailmassa muodostuu tavalliselle rivikansalaiselle. Ei ole tilattavia lehtiä. On vain nettisivuja, joita voi ladata koneelleen ostamalla lukuaikaa, tai joita saa lukea jos hyväksyy samalla mainokset kuvaruudulle ns. uutisen kahta puolta.

Tuo kuva on aika karu. Jos ei ole maksavia tilaajia, ei nettimediayhtiöillä ole mahdollisuuksia palkata asiansa osaavia journalisteja etsimään asioiden syitä ja seurauksia.

Kannattaako esimerkiksi kunnallispolitiikkaakaan seurata mediassa enää ollenkaan, kun missikisat, formulat ja muut häppeningit tarjoavat paljon parempia kuvakulmia, ja paljon halvemmalla?

Ja ylipäätään: miten netissä pystyy näkemään yhdellä silmäyksellä kuvan päivän pääotsikoista (lue: tavalliselle ihmiselle tärkeistä asioista), kuten sanomalehdestä pystyy näkemään?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini